maandag 25 november 2013

Bezoek van echte heksen

Om het heksenproject af te sluiten kregen we bezoek van echte heksen uit Laarne. Ze kwamen ons heel interessante dingen vertellen. Wist je dat een heks zo zacht en lief moet zijn als een konijntje, maar toch ook zo koppig als een ezel, zo sluw als een vos en zo wijs als een uil !
Echte heksen kunnen ook niet op een bezem vliegen. Dat is enkel zo in sprookjes. De echte heksen gebruiken hun bezem om aan te geven of je welkom bent in hun huis of niet. Als de takjes naar beneden staan, ben je NIET welkom, maar staan ze omhoog, dan is IEDEREEN welkom bij die heks.
Met de pompoenen aan hun deur, houden ze de microben op afstand, want die hebben schrik van de oranje-gele kleur van de pompoen (net zoals die van de zon). Daarom zijn we in de zomer ook minder ziek dan in de winter.  En heksen halen hun kracht uit de maan. Met de handen in de lucht roepen ze luid "Maan, geef mij uw kracht" en dan knielen ze neer.
Om een echte heks te worden, moet je eerst één jaar naar de heksenschool en aan de heksenhoed kan je zien of iemand al heks is of nog leerling-heks. Als de punthoed rechtstaat is het een echte heks, maar hangt de punt nog naar beneden, dan is het nog een leerling.
Je ziet, we hebben veel geleerd van de heksen
Klik op de foto