zondag 17 juni 2012

Jaaroverzicht deel 2

Hier ben ik dan zoals beloofd met het vervolg van mijn jaaroverzicht.
Goed uitgerust na de kerstvakantie gingen we er in januari vol nieuwe energie tegenaan.
Maar wat bleek nu? In de vakantie waren toch heel wat kindjes (of broers of zussen) ziek geweest. En dus besloten we maar rond de dokter te werken.
We legden zelf gipsverband aan.
Hier zijn we een ziekenwagen aan het maken.
Met een echte stethoscoop konden we elkaar onderzoeken.
Oeps, dit ziet er niet zo goed uit voor Busra!!!

We mochten ook eens een kijkje gaan nemen bij de apotheker aan het fonteinenplein.Een apotheek herken je aan het groene kruis!
We worden welkom geheten en krijgen wat uitleg over de produkten en de winkel.
Met deze schudmachine,...
...wordt deze roze siroop...
...een wit zalfje. Gek he!
Alles staat mooi geordend.
Hoera, we krijgen allemaal een cadeautje. Een mooie glimmende drinkbus. DANK U WEL, het was heel leerrijk.

De jarigen van deze maand zijn: LAMIAA, ESRANUR en MELIKE

Begin februari gingen we ons allemaal eens goed gaan uitleven in pretland!!! Klimmen, klauteren, springen, glijden, spelen met ballen en blokken of rijden in autootjes, alles kwam aan bod.
Een hapje tussendoor om extra energie te hebben.
En niet alleen de kindjes lieten zich gaan, ook de juffen konden er niet aan weerstaan!AAAAAAH!!!!!
Van al dat spelen, krijg je natuurlijk grote honger!

Maar het evenement van februari was natuurlijk ons carnavalsfeestje met alle kleuterklassen.Volop aan het werk.Hoe vind je onze carnavalswinkel? Herken je ons nog? Wie zou die clown toch zijn? Meester Atilla en juf Els toveren ons om in echte feeën, clowns, piraten, spiderman... Een hapje eten hoort ook altijd op een feestje he.
Dacht je dat prinsessen niet kunnen klimmen? Kijk hier dan maar eens.
Een feestje is geen feest, als er niet gedanst is geweest! Tot slot nog een optreden op het podium en de leuke dag zat er weer op.

Jarigen van de maand: NOUR en RAMON

In maart gingen we ons even verdiepen in 'wilde dieren'. Waar wonen ze, wat eten ze en hoe worden ze geboren? Alles kwam aan bod. We maakten ons eigen klein oerwoud...

...we maakten lekkere bananenmilkshake...

... en we werden zelf omgetoverd in wilde dieren! Opgelet...loslopende tijgers! Hoe vind je deze schattige giraf? In het oerwoud vind je ook mooie papegaaien en vlinders En hier zie je een dansend aapje.

Tijdens het vertelfestival werden we in de bibliotheek door Davy op een Kamishibai getrakteerd. Zie maar eens hoe geboeid wij luisteren.

Jarigen deze maand : BUSRA en ELODIE

Toen we in april terugkwamen uit Paasvakantie, bleken we allemaal grote honger te hebben, want als thema werd de PIZZA gekozen. De pizza is een Ilaliaans gerecht. Wist je dat Italië net een laars lijkt op de wereldkaart?

En natuurlijk hebben we ook zelf pizza gemaakt.Eerst alles in stukjes snijden. Gelukkig kwam juf Tine ons ook een beetje helpen.
Iedereen mocht zijn eigen stukje beleggen.
En dan, smullen maar.
Best wel moeilijk, dat spel van die scheve toren van Pisa

Omdat we op school toch vaak onze concentratie ergens moeten bijhouden is het heel belangrijk dat we voldoende slapen. Daarom werkten we met de hele school het thema "Van slapen word je slim" uit. We maakten wekkers, waarop we zagen om hoelaat we gaan slapen.
Om goed te kunnen slapen moet je helemaal ontspannen zijn, dus geven we elkaar een zalige massage.
PYJAMA-PARTY !!!!!

Op 26 april gingen we samen met de kinderen van juf Marjolein en Khadija naar de kinderboerderij.
Eerst een broodje bakken... Nog even goed naar de instructies van de boerin luisteren. Nu de broodjes even laten rusten. Klaar om gebakken te worden.

... dan nog even de dieren knuffelen. Tot zover deel 2 van het jaaroverzicht. Binnenkort ben ik er weer met een verslag van de laatste maanden. Tot dan, juf Adinda