zaterdag 9 juni 2012

Overzicht van het voorbije schooljaar ! (deel 1)

OK, het is nu al juni en als ik het nu niet doe komt het er waarschijnlijk niet meer van. Dus, jullie hebben er lang genoeg moeten op wachten, maar hier volgt dan EINDELIJK een overzicht van het voorbije schooljaar (2011-2012). In september lieten we onze creativiteit los op het maken van heuse poppenkastpoppen. Hiermee konden we dan zelf aan de slag en na wat oefenen gingen we in andere klassen een poppenspelletje spelen. Hier zie je ons aan het werk.
Elodie en Amel geven het beste van zichzelf!!!!

Onze marionetten kennen een leuk dansje.

Ook zonder poten kan je spelen hoor!

Waar zijn onze poppen nu?

"Kiekeboe, hier zijn we!"

 Daarna richtten we onze aandacht op het verkeer. Eerst maakten we een wandeling in de buurt en leerden zo enkele verkeersborden en -regels kennen.





Omdat het hier toch niet altijd even veilig is op straat, maakten we borden, toeters... We zochten een goeie slogan "NIET TE SNEL, DANK U WEL" en samen met andere scholen uit de buurt trokken we de straat op.

NIET TE SNEL...DANKUWEL!!!

We gingen ook naar het domein Puyenbroeck, waar we genoten van een zonovergoten dag.Daar konden we naar hartelust klimmen, klauteren en spelen in het zand.
Een pick-nick in het gras mocht natuurlijk ook niet ontbreken!

Jarige van de maand is MALAK


En voor we het wisten was het al oktober. De grootste gebeurtenis deze maand was de start van de bouwwerken. Daarom werkten we met de hele school het project BOB DE BOUWER uit.

Wij zijn dan wel geen bouwvakkers, maar met koekjes en cake konden we toch ook een mooi huisje maken...
...dat we nadien nog lekker konden opeten!
Uit papier-machee maakten we zelf helmen, zodat we sprekend op Bob of Wendy leken. Vind je ook niet?
Nog enkele kunstwerkjes.
Wist je dat je met suikerklontjes ook heel goed huizen kunt bouwen?

Een herfstwandeling in het bos mocht zeker ook niet ontbreken!!!
GROEPSFOTO
Ook juf Evelien en haar kindjes waren van de partij. Klimmen op en over bomen kunnen we als de beste!
Blaadjes zoeken of takjes, je moet het maar vragen.
Dit lief konijntje komt ons begroeten.

HEKSEN!!!Gelukkig hebben we er geen gezien in het bos, maar we vonden het wel leuk zelf even voor heks (of tovenaar) te spelen.

Jarigen van de maand zijn MAROUA, ANES en OLIWIER

Heksen hadden we dan wel niet gezien in het bos, maar dieren wel. Onze aandacht ging in november dan ook naar 'dieren in het bos'. Kijk maar eens naar onze prachtige kunstwerken hierrond. De uil, het hert, de egel, de wolf...
En over wolven gesproken, het verhaal van Roodkapje mocht zeker niet ontbreken. Elodie, Busra en Lorinda spelen het verhaal uit aan de verteltafel.

In het kader van de voorleesweek kregen we enkele kinderen van het eerste leerjaar op bezoek die een boekje lazen voor ons. Goed gedaan hoor, Yasmina en Enes.

En zo kwamen we steeds maar dichter bij december waar de verjaardag van Sinterklaas toch wel een hoogtepunt was voor alle kleuters. Eerst maakten we enkele knutselwerkjes, waar we de zaal dan mee konden versieren. En dan brak de grote dag aan. Sint en Piet kwamen op bezoek!!!!!Kijk maar hoe flink we allemaal zitten. Decor voor het poppenspel dat enkele juffen brachten voor Sint, Piet en alle kinderen. Vol verwachting klop ons hart... Wat zit er toch in die zak?

En zo kwam het einde van 2011 in zicht. Samen met alle kleuterklassen hielden we een kerstfeestje, maar het was zo druk dat ik vergat van foto's te nemen. Ik heb er enkel nog eentje van juf Evelien die ons op een mooi kerstverhaaltje trakteerde.

Tot zover 2011. Wat er in 2012 allemaal al gebeurd is laat ik jullie zo spoedig mogelijk weten.
Veel liefs, juf Adinda